سرویس علمی فرهنگی خبرگزاری «حوزه»، شرح دعای ماه مبارک رمضان را به قلم حجت الاسلام والمسلمین محمد امینی گلستانی منتشر می کند.
اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِين» [1]
اى خدا در اين روز مرا از گناهان پاكيزه گردان و از هر عيب و نقص پاك ساز و دلم در آزمايش رتبه دلهاى اهل تقوى بخش اى پذيرنده عذر لغزشهاى گناهكاران.
اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ
در فراز اول میگوییم خدایا من را از گناهان و عیبهاپاک و مطهر بگردان. اینها مسائلی است که درباره همه شامل است و از خدا میخواهیم که درباره ما هم شامل بشود و مشمول رحمت خداوند بشویم انشاء الله.
ولایت امیر المومنین ملاک امتحان قلب ها
« وَ امْتَحِنْ قَلْبِي فِيهِ بِتَقْوَى الْقُلُوبِ» امتحان قلب و امتحان دل که در زمان رسول خدا بود، خیلی مهم بود کسانی که در محضر آن حضرت بودند با این امتحانات مواجه بودند البته کسانی که از امتحان سربلند خارج شدند عده آنها کم بود و روایت امام صادق(ع) در تایید این مطلب کافی است که فرمود : « ارْتَدَّ النَّاسُ بَعْدَ النَّبِيِّ ص إِلَّا ثَلَاثَةَ نَفَرٍ الْمِقْدَادُ بْنُ الْأَسْوَدِ وَ أَبُو ذَرٍّ الْغِفَارِيُّ وَ سَلْمَانُ الْفَارِسِي »[2] همه مردم بعد از پیامبر مرتد شدند الا سه نفر ؛یعنی آن همه مردم بیست و سه سال با پیامبر بودند ولی از امتحان بعد از پیامبر اکرم سربلند خارج نشدند مگر این سه نفر، به خاطر این است که حضرت میفرماید همه مشتاق بهشت هستند اما بهشت مشتاق چهار نفر است، علی و سلمان و اباذر و مقداد،[3] یعنی این سه نفر خودشان را در این مقام به امیر المؤمنین رساندند.
چگونه نور ولایت امیر المومنین را از مردم مخفی کردند؟
امیر المؤمنین که با جانفشانیهای او پرچم اسلام برافراشته شد و مرتب در جنگ خیبر و سایر جنگها حماسه ها آفرید با دسیسه دشمنان حقانیتش پنهان شد.
علی (ع) بود با تقدیم جسم و جان خود و خوابیدن در فراش ( و رختخواب) ، رسول خداصلی الله علیه و آله را از شر دشمنان متحد از تمام قبایل حتی ابولهب از خود بنی هاشم ، نجات داد و راهی مدینه ، ساخت .
او بود در جنگ بدر گردنکشان قریش را به خاک مذلت نشاند، و عظمت آنها را ، نابود کرد.
او بود در جنگ احد پس از فرار تمام ارتشیان حتی خلیفه اول و دوم وسوم فقط علی ماند بازنی بنام نسیبه و رسول خدا را از شر دشمن نگهداشت و با پذیرفتن 90 زخم فقط در قسمت جلوی بدن و شکستن شمشیر و آمدن ذوالفقار ، عاشقانه از پیامبر دفاع کرد و تا به رسیدن و یاری آمدن فرشتگان خدا جانفشانی نمود.
او بود در جنگ خندق رسول خداصلی الله علیه و آله هنگام رفتنش به میدان فرمود : (برز الاسلام کلّه علی الشّرک کلّه ، کل اسلام در برابر تمامی شرک آشکارشد ) و ضربة علی یوم الخندق افضل من عبادة الثّقلین ضربت علی روز خندق از عبادت جن و انس افضل است و درباره آن ضربت فرمود : اگر آن یک ضربت در یک کفه ترازو قرار گیرد و عبادت ثقلین در کفه دیگر آن ضربت بر آنها فائق خواهد آمد.
اوبود با کندن در بزرگ دژهای خیبر و در فتح قلعه های هفتگانه آن و نابود ساختن قدرت یهودیان ، اسلام و مسلمانان را به پیروزی رساند و خلاصه اوبود که در جنگ حنین پس از فرار بیش از ده هزار ارتش اسلام و دو هزار تازه مسلمان و تا آمدن نیروی آسمانی ، از رسول صلی الله علیه و آله دفاع کرد و به پیروزی رسانید.
کوتاه سخن اینکه بنا به گفته تمام ارباب تاریخ و تراجم و تفاسیر، باشمشیر علی(ع) بود که کشتی نو پا و نوساز اسلام به سر زمین عرب ، لنگر انداخت و ریشه دوانید.
حرکت های زیر زمینی یهود برای مقابله با اسلام راستین
در خلال این دوران های خطرناک یک گروه زیر زمینی ( که از بزرگان علمای یهود و مسیحیت زمان خود ، نسبت به پایان کار و نهایت دعوت پیامبر و پیروزی دین او به تمام اقشار مختلف و گوناگون عربستان ، اطلاعاتی داشتند)، تشکیل یافت و پا به عرصه وجود گذاشت و بظاهر با ایمان آوردن و با دادن دختران ریز و درشتشان به رهبر این دین ( به امید داشتن اولاد و بعدها ادعای ارث و جاسوس اندرونی بودن )، پایه کارهای آینده خود را از درون و بیرون و از داخل و خارج ، محکم کرده و در طول زندگی رسول خدا (ص) ، در کنار هم پیش رفتند و پایه های تصمیمات آتی خود را استوار ساختند.
با ایمان آوردن امثال ابوهریره دوسی که فرد بی چیز و ندار و شکمو که می گفت: (الصّلوة خلف علیّ افضل و اتم و سفرة معاویه ادهن و ادسم نماز پشت سر علی افضل و تمام تر است و (چکنم) سفره معاویه روغنی و چربی دار است) . و با عنوان مسلمان شدن خود را به جمع مسلمانان و بعدها هم با آمدن کعب الاحبار عالم پر آوازه یهود این جریان قوت گرفت.
انتقام یهود از مظلوم تاریخ امیرالمؤمنین
کعب الاحبار در زمان عمر به طرف بیت المقدس حرکت کرد و با تمیم داری دست به دست هم دارند و بعد از آن وهب بن منبه و عبدالله ابن عمرو بن عاص، اسرائیلیات را وارد دین کردند؛ مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر آیه یکصد و دوم سوره بقره ابتدا روایتی نقل میکند و بعد میفرماید: از این روایت معلوم میشود که چقدر در تفاسیر و کتابهای اسلامی اسرائیلیات نفوذ کرده است، امیر المؤمنین را با نفوذ خود خانه نشین کردند چون کعب الاحبار تبلیغ کرد که همانطوری که در زمان حضرت ابراهیم خلافت و نبوت در یک خانه انجام نگرفت، نبوت در خانه لاوی و خلافت در حضرت یوسف و دیگران بود در اسلام هم صلاح نیست و جایز نیست خلافت و رسالت در یک جایگاه باشد، رسالت در خانواده بنی هاشم بوده و خلافت نباید در آن خانواده باشد، و با این حرکت درب خانه امیر المؤمنین بسته شد و انتقام کشته شدگان یهود را از امیر المؤمنین گرفتند .
اگر در واقع خلافت و رسالت در یک خانه جایز نبود جمع بشود چگونه خلیفه دوم خودش امیر المؤمنین را در شورای ششگانه قرار داد؟ و چطور مردم دوباره او را که از بنی هاشم بود به خلافت برگزیدند و چطور شد که کعب الاحبار به شام رفت و در شام معاویه را پیش برد و دوباره امام حسن را به آن روز انداخت و دوباره درب خانه خاندان امیر المؤمنین را بست و به بنی امیه منتقل کرد.
مصیبت منع نقل و کتابت حدیث
این داستان سرائی های اسرائیلیاتی ، حتی در حیات رسو ل خدا صلی الله علیه و آله ، در افکار بعضی از گروه افراد زیر زمینی ، اثر گذاشت و به خود مشغول ساخت و مورد تایید قرار گرفت و کار را به جائی رسانید که خلیفه اول و دوم در زمان خلافت خود ، نقل احادیث رسول خدا صلی الله علیه و آله را اکیدا ممنوع کردند و اصحاب مانند ابوذر و عبد الله بن مسعود و... را با گفتن قال رسول الله شکنجه کردند و حقوقشان را قطع نمودند و این کار یک قرن تمام (صد سال که نسل عوض شد) تا زمان ریاست عمر بن عبدالعزیز ادامه یافت اما از قال رسول الله خبری نبود و از علی (ع) و فضایل او سخنی ، به میان نمی آمد و به دست فراموشی سپرده شد.
بطور خلاصه داستانهای اسرائیلی به وسیله یهودیان و مسیحیان نفوذی و رهبران گروه زیر زمینی ، در طول تاریخ کار خود را کرد و به گونه ای رواج پیدا نمود که اخبار و احادیث نبوی از ذهن ها و فکرهای قسمت اعظم اصحاب و تابعین و بعد از تابعین ، زدوده شد و پاک گردید .
[1]- بحارالأنوار ج : 95 ص : 169
اللَّهُمَّ اغْسِلْنِي فِيهِ مِنَ الذُّنُوبِ وَ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الْعُيُوبِ وَ امْتَحِنْ فِيهِ قَلْبِي لِتَقْوَى الْقُلُوبِ يَا مُقِيلَ عَثَرَاتِ الْمُذْنِبِينَ
[2] -الإختصاص،شیخ مفید ، ص: 6
[3] - منتهى الآمال، ج 1، 228.
حوزه/ امیر المؤمنین که با جانفشانی های او پرچم اسلام برافراشته شد و مرتب در جنگ خیبر و سایر جنگها حماسه ها آفرید با دسیسه دشمنان حقانیتش پنهان شد.
اخبار مرتبط
-
درسی دیگر از دعای روز سیزدهم
حوزه/ عضو خبرگان رهبری، با بیان این که گناه سبب سیاه شدن قلب انسان می شود، گفت: این سیاهی، چشمان انسان را در برابر حقایق الهی کور می کند و او را به پرتگاه…
-
شرح دعای روز چهاردهم
شیطان چگونه ما را ناامید میکند
حوزه / خداوند عالم هیچگاه برای لغزش ها و اشتباهات؛ بنده اش را محکم مؤاخذه نمی کند، چون انسان قابل اشتباه است، اما آن بنده ای را مؤاخذه می کند که…
-
شرح دعای روز پانزدهم
چگونه شرح صدر پیدا کنیم
حوزه/ همه اشخاص مىتوانند در نماز خضوع و خشوع را مراعات كنند، به شرط آنكه در اين زمينه تمرين كافى داشته و داراى اراده اى قوى باشند.
-
شرح دعای روز شانزدهم
رفاقت با اشرار انسان را ازخدا دور می کند
حوزه/ ابرار و اشرار دو نقطه مقابل یکدیگر هستند، اشرار کسانی هستند که هیچ گونه اعتنایی به خدا ندارند و ایمان نمی آورند، چون شر هستند و نمی خواهند سر تعظیم…
-
شرح دعای روز هفدهم
از مکر شیطان ایمن نباشیم
حوزه / یکی از مسائلی که امروز از خداوند خواسته ایم، هدایت به اعمال صالح است، یعنی مرا به بهترین اعمال هدایت کن، چون ممکن است در تشخیص اعمال صالح و راه…
-
شرح دعای روز هيجدهم
برکات سحر را در شبهای قدر دریابیم
حوزه / امشب شب اول لیلة القدر است، پس برکات سحرهای خاص این ماه مبارک رمضان را در این شبها دریابیم.
-
شرح دعای روز نوزدهم
افطاری دادن از مصادیق خیرات است
حوزه / بركات ماه رمضان همان قرائت قرآن ،دعاي ابو حمزه خواندن، گريه كردن بر سختي مرگ و آنچه پس از مرگ در پيش رو داريم می باشد.
-
شرح دعای روز بیستم
فضيلت تلاوت قرآن در تدبر آن است
حوزه/ از روايات اسلامى به خوبى استفاده مىشود فضيلت تلاوت قرآن در زياد خواندن آن نيست، بلكه در خوب خواندن و تدبر و انديشه در آن است.
-
شرح دعای روز بيست و يكم
خداوند چرا شيطان را آفريد؟
حوزه / وجود شيطان براى پويندگان راه حق نه تنها زيانبخش نيست بلكه رمز تكامل و موفقيت نيز محسوب مى شود زيراوجود يك دشمن قوى در مقابل انسان باعث پرورش و ورزيدگى…
-
شرح دعای روز بيست و دوم
چگونه رضایت الهی را جلب کنیم؟
حوزه/ چیزهایی که خداوند را راضی میکند آن است که اوامرش را انجام بدهیم و از نواهی او پرهیز کنیم این یک تعریف کلی است.
-
شرح دعای روز بيست و ششم
هرعمل خیری مورد تشکر خداوند است
حوزه / هر عمل خیری که انجام بدهیم کوشش هایی است که مورد تشکر خداوند عالم است و خداوند بواسطه این اعمال صالح به عاملین آن در دنیا و آخرت آبرو میدهد.
-
بازنگاهی به مهم ترین سریال های ماه رمضانی سیما-۶
"میوه ممنوعه"؛ محک عیار ایمان با قصه ای کلاسیک
حوزه/ میوه ممنوعه در بین سریال هایی که در سال های اخیر به مناسبت ماه رمضان با تم اجتماعی از شبکه های سیما ساخته و پخش شده ، یک اثر شاخص به شمار می رود…
-
شرح دعای روز بيست و هشتم
اعمالی که مورد تاکید امام زمان(عج) است
حوزه / نوافل از عباداتی است که مستحب است ولی انجام آن بسیار مورد مدح و تاکید است، مخصوصاً در نظر ائمه ما و مخصوصاً در نظر مطهر و مبارک امام زمان(علیه…
-
شرح دعای روز سى ام
خداوند رضايت خود را در طاعت مخفى نموده است
حوزه / از آنجایی که امروز روز آخر ماه مبارک رمضان است و عید فطر را پیش رو داریم مناسب است اشاره ای به فضائل شب عید فطر و اعمال آن داشته باشیم.
نظر شما